Tips voor het huren van een auto in Tenerife

Wanneer u op Tenerife een auto huurt zijn er een paar dingen waar u rekening mee dient te houden. Vaak hebben we de neiging om de goedkoopste autoverhuurder te kiezen terwijl dat met name in Tenerife niet altijd de beste keuze is.

Uit eigen ervaring weten we bijvoorbeeld dat met name een autoverhuurder als GoldCar ter plekke nog wel eens verassingen op kan leveren. Doordat ze vaak als goedkoopste uit de bus komen worden ze het meest geboekt maar dat levert met name als de charters binnen komen op de luchthaven lange rijen voor de balie op. De snelheid van hun personeel en computersysteem zijn niet zodanig dat de rijen snel weg zijn. Een uur wachten bij GoldCar is geen uitzondering. Als Avis of Europcar een paar tientjes meer zijn dan is dat vaak een betere keuze op Tenerife.

Ten tweede de benzine. GoldCar en de andere verhuurders rekenen al gauw 100,- Euro voor een tank benzine en met name op Tenerife is dat veel te duur. Als je de auto in kan boeken volgens het vol = vol principe dan betaal je allen voor de benzine die je ook echt gebruikt. Het vol = leeg principe is niet voordelig omdat je een auto nooit leeg in kan leveren en je te veel betaald voor hun benzine.

Wanneer er met kinderen wordt gereisd is het een verhaal apart. De autoverhuurders verdienen er goud geld aan omdat ze weten dat je niet anders kan. Wij betaalde laatst op Tenerife Euro 70,- per stoeltje die in de winkel nog niet de helft kosten. Ze waren vies en oud. Je kunt vaak niet anders, maar kijk van te voren of je kan achterhalen wat er gerekend wordt voor kinderstoeltjes om verrassingen aan de balie te voorkomen.

Zo wordt er aan de balie ook gevraagd of er een extra verzekering nodig is. Dit kost vaak ook meer dan honderd euro en verlaagt je eigen risico naar nul. Kijk van te voren goed wat het eigen risico ter plekke is bij de desbetreffende autoverhuurder of kies desgewenst in ons vergelijkingssysteem voor een auto met nul of restitutie eigen risico Je ziet duidelijk dat het verdienmodel van veel autoverhuurders in de staart zit. Ze bieden de auto goedkoop aan maar ter plekke proberen ze van alles om extra te verdienen. Een goede voorbereiding bij het boeken loont!

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Archipel en wordt ook wel genoemd ‘het eiland van de eeuwige lente’. Dit komt omdat de meer dan 3700 meter hoge vulkaan ‘de Teide’ alle wolken tegenhoud waardoor het zuiden van het eiland altijd zonnig is.

Er zijn twee luchthavens, Tenerife Zuid (TFS) en Tenerife Noord (TFN). De meeste charters zoals Transavia en Ryan Air komen aan in het zuiden en de meeste lijndiensten zoals Iberia komen aan in het noorden.

Het noorden van het eiland is heel authentiek en groen met oude dorpjes als Carachico en Icod de Los Vinos. Er zijn veel leuke ‘rural’ hotelletjes en je kunt er heerlijk eten in lokale restaurantjes. Het zuiden is dus zonniger maar ook drukker. Hier vindt je de grote resorts en hotels. Bekende plaatsten zijn Los Christianos, Playa de Las Americas, Costa Adeje en Los Gigantos. Tip van ons, voor met de huurauto, rij naar de top van de vulkaan, net alsof je op maan bent! Een unieke tocht.

Tenerife is de enige plek in Europa waar je ook in de winter zon zeker bent met temperaturen van +/- 25graden.

AutohuurWereldwijd AutoverhuurTenerife.nl is onderdeel van de AutohuurWereldwijd Groep. © American Express Master visa
klik hier voor ons cookiebeleid